1 2 3 4 >

Atölye Ekipmanları

Tekstil üretimi yapan atölyelerde insan iş gücünün üzerine düşen yükü azaltmak ve üretimi daha verimli hale getirebilmek için kullanılan pek çok araç ve ekipman bulunur. Üretimde sürekli artan talebin karşılanabilmesi için bu araç ve ekipmanların kullanımı büyük önem taşır. Genelde atölye ekipmanları olarak tanımlanan bu ürünlerin pek çok türü bulunur. Tekstil atölyeleri için ekipman alınacağı zaman ihtiyacın göz önünde bulundurulması ve ihtiyacı karşılama potansiyeli bulunan ürünlerin seçilmesi gerekir. Ayrıca alınacak ekipmanların uzun yıllar kullanılabilmesi için, kaliteden taviz verilmemesi dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Kalitesi ve işlevselliği ile ön plana çıkan atölye ekipmanları çeşitlerini İğne İplik Burada kalitesiyle bu kategoride bulabilirsiniz.

Kalite Kontrol Masaları

Kaliteli ve kusursuz ürünler imal etmek, tekstil üretimi yapan tüm işletmelerin ana hedefi. Zira pazarda tutunabilmek ve marka bilinirliğini artırabilmek ancak bu şekilde mümkün. Bu yüzden de üretim bantlarında üretimi tamamlanan her ürünün kalite açısından incelenmesi ve üretim kusurları varsa tespit edilmesi gerekir. Kalite kontrol masası bu amaç doğrultusunda kullanılan atölye ekipmanları arasında yer alır. Küçük atölyelerde bu işlem bir masa ve sandalye ile gerçekleştirilir. Ancak kontrol işleminin daha düşük hata payıyla yapılabilmesi için, ekstra niteliklere sahip kalite kontrol masaları da bulunur. Özellikle büyük çaplı tekstil atölyelerinde tercih edilen kalite kontrol masası modellerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Aynalı Kalite Kontrol Masası: Ceket, mont ve palto gibi kıyafetlerin eş taraflı incelenmesine olanak tanıyan bu masalarda, masa üzerinde bombeli bir ayna yer alır. İncelemesi yapılacak kıyafetler tek tek aynın üstünde bulunan askıya asılır ve çok açılı bir görüntüleme sağlanır.
  • Işıklı Kalite Kontrol Masası: Dikiş hataları ya da küçük imalat hataları daha iyi görünsün diye tercih edilen bu masalarda, inceleme yapılan masa alanının hemen üzerinde bir led ışık yer alır. Işık gücü sayesinde çıplak gözle görülmesi zor olan hatalar daha kolay tespit edilir.
  • Üçgen Kalite Kontrol Masası: Üretim yoğunluğunun yüksek, kontrol alanının az olduğu atölyeler için geliştirilen üçgen kontrol masaları, iki yüzde iki kişinin inceleme yapmasını mümkün kılar.

Makine Sehpaları

Makineler, tekstil işletmeleri için vazgeçilmez öneme sahiptir. Zira her geçen gün artan tekstil talebini karşılayabilmek, ancak seri üretimi mümkün kılan makineler sayesinde mümkün. Makinelerin atölye içerisinde düzenli bir şekilde yerleştirilmesi ve sabit olarak kullanılabilmesi için de makine sehpası kullanılır. Atölye içerisinde bulunan makine türlerine göre farklı boyut ve tasarım seçenekleri ile imal edilen makine sehpaları, makine çalışanlarının daha pratik hareket edebilmelerine olanak tanır. Makineler sehpaya yerleştirilmeden, doğrudan masa üzerinde kullanıldıkları zaman gezme ya da gezdirme denilen hareketlilikler meydana gelebilir. Bu da hem imal edilecek üründe kaymaların yaşanmasına hem de çalışan verimliliğinin düşmesine yol açar.  

İğne Çeşitleri

İğneler, tekstil atölyeleri için olmazsa olmaz nitelikte. Zira tekstil üretiminin temel işlemi olan dikiş, ancak iğneler kullanılarak yapılabilir. İğne çeşitleri makine iğneleri ve el iğneleri olmak üzere iki başlık altında değerlendirilebilir. Makinelerde kullanılan iğneler de overlok iğneleri ve dikiş makinesi iğneleri başta olmak üzere çeşitlenir. Ayrıca her makine iğnesinin farklı boyutları bulunur. El iğnelerinde de boyut farklılıkları bulunur. İğne çeşitleri arasından ürün seçimi yapılırken, kullanım amacının dikkate alınması önerilir. Ayrıca makine iğnelerinde, alınacak iğne ile makine türünün uyumlu olması da önem arz eden hususlardan biridir.

Mandallar

Mandallar da atölye ekipmanları arasında önemli bir yere sahip. Tekstil üretimi yapan atölyelerde kullanılmak için imal edilen farklı tür mandallar bulunur. Kalite kontrol başta olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı kıyafetlerin sabitlenmesinde kullanılan mandal modelleri seçilirken, uçlarının silikonlu olmasına dikkat edilmelidir. Sert mandallar yeni üretilmiş kıyafetlerde iz kalmasına neden olabilir.

Pantolon Arabası

Tekerlekli arabalar, tekstil işletmeleri için olmazsa olmaz kabul edilir. Hemen her departmanda farklı amaçlarla kullanılan bu arabalar, kullanım amaçlarına bağlı olarak değişik niteliklere sahiptir. Çok sayıdaki ürünün rahatlıkla taşınabilmesini sağlayan atölye arabaları, insan iş gücü üzerindeki yükü büyük oranda azaltır. Pantolon arabası da tekstil üretimi yapan atölyelerde en sık rastlanan araba türlerinden. Bant üzerindeki işlemleri tamamlanan pantolonların sonraki aşamaya taşınması ve kalite kontrollerinin yapılması için yararlanılan pantolon arabalarının, askılı ve bombeli olmak üzere iki modeli bulunur. Askılı modellerde pantolonlar arabanın üzerine bulunan kancalara mandal yardımıyla asılır. Bombeli pantolon arabası modellerinde ise pantolonlar yatay bir şekilde taşınır.

İplik Bobin Arabası

İplik bobin arabası da tekstil atölyelerinde en çok kullanılan araba türleri arasında. Tekstil ürünlerinin imalatında kullanılan büyük bobin iplikler, makine ile işlendikleri için sürekli olarak tükenir. Çalışanların her bobinden sonra iplik almakla zaman kaybetmemesi ve ek bir iş yükü çıkarılmaması için iplik bobin arabası kullanılır. Üzerinde çok sayıda cağ bulunan tek bir dikey çubuktan oluşan bobin arabaları, görece az üretim yapan ve alan darlığı yaşanan atölyeler için tercih edilir. Üretim bantları arasında kolayca hareket edebilen bu arabanın cağlarında, üretim için gereksinim duyulan tüm iplik modeller bulunur. Daha büyük tekstil atölyeleri için de dikdörtgen bir çerçeve içerisinde yer alan raflara ve her rafın üzerinde cağlara sahip olan bobin arabalarından yararlanılır. Bu tür arabalarla daha fazla iplik taşınabilir. Depolarda bulunan ipliklerin toplu halde ve kolay bir şekilde üretim alanına getirilmesini, bu alanda da üretim bantlarına dağıtılmasını sağlayan iplik bobin arabaları, zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlar.

Taşıma Arabaları

Tekstil atölyelerinde, iplik bobin arabaları ile pantolon arabaları dışında kullanılan arabalar da bulunur. Esasında tüm bu araba türleri taşıma arabaları olarak adlandırılır. Ancak özel kullanım amacına bağlı olarak, farklı isimlendirmeler yapılır. Genel amaçlı taşıma arabaları ise tekstil ürünlerinin toplu olarak taşınması ve atölye içerisinde taşıma gerektiren işlerin yapılabilmesi için kullanılır. Genellikle dört teker üzerinde bulunan bir sepetten oluşan bu arabalar, son derece işlevseldir.

Makine Bant Masası

Tekstil atölyeleri için makine bant masaları da büyük önem taşır. Seri üretim mantığının hâkim olduğu bu atölyelerde, kayar bant mantığına göre hareket edilir. Esasında kayan bir bant bulunmaz. Ancak üretimin gerçekleştiği hat, kayar bant olarak adlandırılır. Makine bant masası tekstil makinelerinin üretim aşamalarına göre sıralı olarak dizildiği masalardır. Üretim yapan işletmenin alan genişliği ile üretim kapasitesine bağlı olarak makine bant masası boyutları da değişiklik gösterir. Üretimin sorunsuz bir şekilde akabilmesi için, masa seçiminde işletme kapasitesinin göz önünde bulundurulması gerekir. Atölyelerin çoğunda bu bant masaları üzerinde dikiş makinesi ile overlok makinesi yer alır. Dikme ve overlok işleminden sonra, makine bant masalarının görevi de tamamlanmış olur.

Denim Kumaş Stoklama Paleti

Tekstil üretimi yapan işletmelerde kumaşlar toplar halinde kullanılır. Üretim kapasitesine göre her gün onlarca top kumaşın kullanıldığı bu atölyelerde kumaşların taşınması ve dağıtılması bile başlı başına bir iştir. Bu işlemi daha kolay yapabilmek için denim kumaş stoklama paleti kullanılır. Dört tekeri ve bir çekme/itme kolu bulunan bu paletlerin üzerinde, iki yani hafif kalkık metal bir blok bulunur. Palet üzerine çok sayıda kumaş destelenebilir. Böylelikle sürekli olarak depodan kumaş getirme ya da el ile kumaş toplarının taşınması gibi zahmetli işlemler ortadan kaldırılmış olur. Her ne kadar bu paletler denim kumaş stoklama paleti olarak adlandırılsa da denim kumaşların dışındaki kumaş türleri için de aynı şekilde kullanılabilirler. Denim kumaşlar ile normal kumaşlar arasında, taşıma işleminde herhangi bir farklılık bulunmaz. Bir kişinin rahatlıkla kullanabileceği kumaş stoklama paleti ile depodaki kumaşlar toplu olarak taşınabilir ve üretim bantlarına dağıtılabilir. Böylelikle hem insan iş gücünün üzerindeki ek yükler kalkar hem de üretim daha seri hale gelir.

Bant Masaları

Tekstil sektöründe kullanılan bant masaları yalnızca makine bant masalarıyla sınırlı değil. Çünkü tekstil üretimi, yalnızca makinelerle tamamlanan bir işlem değil. Dikiş makinesi ve overlok makinesinden geçen kumaşlar, nihai tüketiciye ulaşmadan önce bir dizi işlemden geçirilir. Bu işlemlerin sıralı bir şekilde yapılabilmesi için de bant masalarından yararlanılır. Makineler için kullanılan bant masalarında makine boşlukları ya da sabitleme alanları bulunur. Normal bant masaları ise düz şekildedir. Kalite kontrol masası olmayan tekstil atölyelerinde, kalite kontrol amacıyla bu masalardan yararlanılabilir. Ayrıca makine ile yapılamayan ve ince el işçiliği gereken işlemler de bant masalarında tamamlanarak bir sonraki aşamaya taşınır. Daha pek çok amaçla kullanılabilecek bant masalarında, farklı boyut seçenekleri bulunur. İşletme alanının kullanılabilir boş alanıyla üretim yoğunluğu ve çalışan sayısı göz önünde bulundurularak doğru bant masası seçimi yapılabilir.

Depo Aksesuarları

Atölye malzemeleri tekstil üretiminin yapıldığı alanlarda kullanılan her türlü araç ve ekipmanı ifade eder. Üretimin ana parçası olan ve her biri olmazsa olmaz nitelik taşıyan bu araçlar daha da çeşitlendirilebilir. Bununla birlikte tekstil atölyelerinin depolarında kullanılan aksesuarlar da oldukça fazladır. Depolarda ürünlerin daha kolay istiflenmesini sağlayan, aranan ürünün bulunmasını kolaylaştıran, depoda yer alan ürünlerin kolay bir şekilde dağıtılabilmesine olanak tanıyan bu aksesuarlar da tekstil atölyeleri için büyük önem taşır. Depo aksesuarları ve atölye ekipmanları doğru seçildiği zaman, işletmenin üretim verimliliği yüzde yüze yakın oranda artar. İkincil işlemleri kolaylaştıran bu araç ve ekipmanlar sayesinde, çalışanların tek odak noktası üretim olur.  

İğne İplik Burada Ayrıcalıklarıyla Şimdi Satın Alın!

Tekstil atölyelerinde kullanılacak atölye ekipmanları almak isteyenler için alternatifler oldukça fazla. Bu alternatifler arasında önemli bir yere sahip olan firmamız, tekstil ve atölye adına gereksinim duyulabileceğiniz her türlü malzemeyi sizlerle buluşturuyor. Tekstil atölyenizi daha verimli hale getirebilmek ve üretimi pratikleştirmek için kullanabileceğiniz tüm atölye ve depo aksesuarları için İğne İplik Burada’yı tercih edebilirsiniz. İlk faaliyete başladığı günden beri müşteri memnuniyetini esas alan hizmet anlayışıyla hareket eden firmamız, kalitesi ve kullanışlılığı ile ön plana çıkan ürünleri ile şimdi de sizlerin hizmetinde. Güvenli online alışveriş altyapımız sayesinde kişisel bilgilerinize dair herhangi bir endişe yaşamadan, kolayca alışveriş yapabilirsiniz. Alacağınız ürünün ödemesini dilerseniz havale yoluyla, dilerseniz kredi kartınız ile anında gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik İğne İplik Burada firmamızdan yapacağınız alışverişlerinizde, kargo ücreti ödemeden kısa sürede ürününüzü teslim alabilirsiniz. Aldığınız üründen memnun kalmamanız durumunda da herhangi bir zorluk yaşamadan, koşulsuz geri iade talebinde bulunabilirsiniz. Ürün ve hizmetlerimize dair daha fazla bilgi almak için, web sitemizde bulunan iletişim kanallarına başvurabilirsiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR